Nästa tävlingar:

Spökvandring med godis

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

OCR KIDS, CHAMPION & WARRIOR

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Träna med oss:

INOMHUSTRÄNING

VÅRTERMIN 2023

 

Träning för barn och ungdomar på torsdagar kl 18.00
Start torsdagen den 9 Februari
10 tillfällen på västerledens idrottshall.
Uppstart på extremfabriken den 4 February
Du behöver vara medlem och sedan kostar det 1000kr  (Inkl. Lopp och väst 1600kr).

Anmäla här

Prova gratis 1 gång!

Självklart så ska du kunna testa våra träningar innan du blir medlem. Det gör du genom att skicka en intresseanmälan genom fylla i namn och mailadress som vi kan nå dig på nedan, så hjälper vi dig komma igång!

styrelsen@enkopingocr.se

Tel: (46)709 689 393

Kommande lopp:

Alla startplaster är garanterade!*

Alla startplatser garanteras. Om det är så att de nationella reglerna för idrottsverksamhet och event ändras pga olika omständigheter kommer vi anpassa vår verksamhet. På så vis kommer du aldrig gå miste om dina bokade platser.

Våra verksamheter

OCR Kids
OCR Ungdom
OCR Nybörjare
OCR Aktiva
Trail – Ungdom & Vuxna
Para OCR

Medlemskap

50kr/År – Barn

150kr/År – Ungdom & Vuxna

Du kan alltid testa våra träningar först vid 1 tillfälle. Men genom att vara medlem så får du förtur till alla våra event & stödjer folkhälsan i Enköping.

Bli en del av Gemenskapen.
#ocrenkoping

Vad är OCR ?
Hinderbanelöpning, eller Obstacle Course Racing (OCR), är en sport där de tävlande, till fots, måste övervinna olika fysiska utmaningar i form av en hinderbana.
2019 implementerades SOCRA (Swedish Obstacle Course Race Association) i Svenska Friidrottsförbundet på prov men är nu mera en del av den. Det finns idag ingen standard på hur ett lopp ska se ut och därför varierar distanserna från 100 meter (ninja-lopp) upp till ultra-distanser. Dock är de flesta tävlingar ungefär 5-15km.
När det gäller underlag och i vilken terräng loppen går i så skiftar även detta. Det kan vara allt ifrån stadslopp på kullersten och asfalt till teknisk trail och ren bergslöpning. Även när det gäller antal hinder så kan det variera stort mellan de olika loppen, från ett fåtal till så många som 100 stycken. Hindren kan inkludera klättring över väggar, bära tunga föremål, olika varianter av armgång, vattenhinder, krypa under taggtråd, hoppa genom eld. Många hinder liknar dem som används vid militärträning medan andra är unika för hinderbanelöpning, och syftet är att testa uthållighet, styrka, snabbhet, balans och skicklighet.
Källa: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Hinderbanelöpning
Gemensamt har hinderbanelöpare en kärlek för rörelseglädje, kamratskap, utmaningar, personlig utveckling och att alla ska få vara med. Vi i Enköping OCR står bakom alla dessa punkter och även de som hittas i Friidrottsförbundets stadgar.
GLÄDJE

Lekfullt.Gemenskap.Styrka

Kom i kontakt med oss